minus 1,2 kg

Japp 5:2 dieten verkar fungera :) startade visserligen förra måndagen så får se o det fortsätter också. Så på 1 vecka och två dagar har jag gått ner 1,2 kg. Jag tycker faktiskt det syns på mig konstigt nog på magen, tycker aldrig det brukar synas annars och nu känner jag det redan efter 1,2 kg. Skulle mätt mig om jag kunde men har ingen mätgrej (vad kallas en sån egentligen haha?). För er som inte vet vad 5:2 dieten är för något så är det en diet då du äter som vanligt fem dagar i veckan och två dagar fastar du och äter endast 500kcal (600 som kille). Dock kan man ju inte äta hur som helst de andra dagarna, typ kakor och gotte varje dag 😉 Jag försöker nu i början äta så nyttigt jag kan övriga dagar också men det blir lite pasta och kyckling curry mackor ibland ändå, kan inte hålla mig! Har även ätit lördagsgodis förra veckan. Får se om det går att fortsätta att vara lite onyttig resten av dagarna annars kommer jag att bli striktare med det med. Följ mig så får ni också veta hur det går, kommer skriva allt! Det känns verkligen som att denna dieten kommer att hålla eftersom att de dagarna man fastar så klarar man det eftersom att man vet att ”imorgon kan jag äta en macka med ost”, det gör (för mig) att jag klarar det.

Med detta firar vi med ett recept, vi börjar med en känd bananpankaka som jag brukar äta som frukost på fastadagarna. Till det dricker jag te eftersom att det inte har några kcal i sig.

bananpankaka

IMG_1561 IMG_1559

Ingridienser:

1/2 banan 50kcal
1 ägg 100kcal
Jordgubbar 50g 19kcal


Gör såhär:
Mixa ägget och bananen i en bunke. Stek sedan i tre omgångar för att få två små pankakor (man kan även göra en stor om man vill, det är mest för att jag äter med ögonen som jag vill ha två). Lägg sedan pannkakorna på en tallrik med skivade jordgubbar emellan.

KCAL: 169

Villl du göra en med chokladsmak kan du lägga i kakao men tänk på att kalorierna stiger snabbt. Vaniljpulver kan du dock använda dig av, det ger ca 3kcal extra bara.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>